Inkomen voor later

Belastingvriendelijk vermogen opbouwen voor uw pensioen
U wilt financiële rust en bent bezig met uw toekomst. Bij Eenhoorn vinden we dat erg belangrijk en helpen u hier graag bij. We vinden namelijk dat u het leven moet kunnen leiden dat u wilt leiden. Met een lijfrenterekening via Eenhoorn laat u niets aan het toeval over. Op deze manier bouwt u op een fiscaal verantwoorde wijze extra vermogen op voor later op.

Belastingvoordeel
Het Nederlandse belastingstelsel stimuleert het opbouwen van pensioen door middel van belastingvoordelen. Dit geldt niet alleen voor iemand in loondienst maar ook, of beter gezegd, juist voor de ondernemer of de ZZP-er. Het bedrag dat u stort op uw lijfrenterekening is fiscaal aftrekbaar in Box 1. Dat betekent dat u minder belasting betaalt. Bovendien is het opgebouwde bedrag op de lijfrenterekening vrijgesteld van vermogensrendementsheffing in Box 3. Klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat u minder belasting betaalt.

Er zijn overigens wel spelregels over onder andere de maximale inleg per jaar of mogelijkheden inzake opname, maar wij helpen u natuurlijk graag om te bepalen of dit voor u de juist manier van vermogensopbouw is.

Hieronder ziet u een overzicht van een aantal veelgestelde vragen. Binnenkort zal er ook een volledige pagina komen over de verschillende mogelijkheden rondom een lijfrente.

Mijn lijfrente loopt af, maar ik heb deze nog niet nodig.

In de praktijk komen we dit vaak tegen. Een lijfrentepolis heeft bijvoorbeeld de 60-jarige leeftijd als einddatum, maar nu werkt u nog (door) en/of is het fiscaal niet aantrekkelijk om deze te laten uitkeren.

Verlengen is echter ook lang niet altijd een optie, er zijn namelijk veel verzekeraars die nu geen (!) verzekering meer aanbieden.

In veel gevallen openen we dan voor onze klanten een lijfrenterekening, vervolgens zorgen we ervoor dat het lijfrentekapitaal rechtstreeks wordt overgedragen naar deze nieuwe rekening (waardeoverdracht). Vervolgens kan het geld hier blijven staan tot het gewenste uitkeringsmoment (veelal de AOW-datum).

Naast de lijfrenterekening bestaat er toch ook nog de lijfrenteverzekering?

Dat klopt, het wordt alleen wel steeds lastiger om een verzekeraar te vinden die deze lijfrenteverzekering nog aanbiedt. Op dit moment worden 9 van de 10 lijfrentes ondergebracht in een lijfrenterekening. Het is veelal goedkoper, flexibeler en gaat bij overlijden automatisch over op de erfgenamen.

Er kunnen echter situaties zijn waarbij een verzekering nog wel gewenst/noodzakelijk is. Denk dan bijvoorbeeld aan een Oud-regime lijfrente, om dit regime te behouden moet er wel sprake zijn van een verzekering. Uiteraard kunnen wij u hier ook bij van dienst zijn.

Wij zijn heel benieuwd naar uw verhaal. Maak een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek, zodat we samen over uw plannen kunnen praten.